410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., Nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube

Előadások

A fák titkos szíve


Cimborák Bábszínház, Sepsiszentgyörgy


afrikai népmese alapján készült bábelőadás

Egy nyúl, egy hiéna, meg egy baobabfa... Igen, baobab!

Nekünk, európaiaknak talán nem mond sokat, de Afrikában ez az élet fája. Évezredes szimbóluma az életenergiának, teljesítménynek és a fiatalság megőrzésének. Több ezer évet él, hatalmas rostos törzse akár több tonna vizet képes tárolni. Menedéket, táplálékot, vizet biztosít a szavannai állatoknak és embereknek.

Szinte minden részét hasznosítják: friss gyümölcse kiváló ital, a termés héja tüzelőanyag, hamujából szappan készül, magjából olajat préselnek. Leveleit főzelékként fogyasztják, gyökeréből piros festéket nyernek, kérgéből kötelet, ruházatot készítenek. Minden más növénynél jobban ismeri a hosszú élet titkát. Gyümölcse 14-féle alapvető vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, antioxidáns hatása a világon a legmagasabb.

Vajon nekünk is van életfánk? Cédrus-, tölgy-, fenyő-, dió-, hárs-, fűzfa... Lehet, hogy minden egyes fa az élet fája? Fák nélkül az emberiség nem létezne. Felismerjük a körülöttünk lévő, vagy akár a bennünk rejlő valós értékeket? Tudunk vigyázni rájuk…?

Ez az afrikai népmese a Föld bármelyik pontján érvényes és jelenleg talán aktuálisabb, mint valaha.

 

Játsszák: Páll Gecse Ákos, Sánta Yvette

Látványtervezők: Benkő Éva, Csüdöm Eszter, Nagy Nándor Zoltán, Páll Gecse Ákos, Péter Orsolya, Sánta Yvette, Székely Timea

Bábtervezők: Páll Gecse Ákos, Sánta Yvette

Zene: Kónya Ütő Bence

Szakmai konzulens: Benkő Éva

Kivitelezők: Csüdöm Eszter, Dániel András, László Attila, Nagy Nádor Zoltán, Péter Előd, Péter Orsolya, Páll Gecse Ákos, Sánta Yvette, Szanday Csongor, Székely Timea, Zayzon Ádám

Fénytechnikus: Péter Előd, Nagy Nándor Zoltán

Hangtechnikus: Szanday Csongor

Kellékes, öltöztető: Kis Vizoli Mónika

Plakát, szórólap: Kónya Albert Attila

Közönségszervező: Csüdöm Eszter

Rendező: Páll Gecse Ákos

Rendezőasszisztens: Péter Orsolya

5 éves kortól ajánlott.