410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., Nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube

Előadások

Mészöly Miklós

Sosevolt cirkusz


Szigligeti Színház Lilliput Társulat


A meseszerzőként is igen termékeny Kossuth-díjas író, Mészöly Miklós különleges, finom és rebbenékeny története, a Jelentés egy sosevolt cirkuszról nem hagyományos mese. Inkább költői mozaik, amelynek kockáit a hétköznapi logika szabályait sutba dobva fűzi egymáshoz a szerzői fantázia. A rejtélyes atmoszférájú szkeccsekben a mindennapi élet jelenségei érnek össze az emberi értelmen túli világ íratlan törvényeivel. És hát mi lehetne érzékletesebb helyszíne ennek a különös világnak, mit a cirkusz? Ami, ráadásul, sosevolt… Vagy mégis talán?

Az érdeklődő néző érzékeny, szenvedélyes és gyermekien kíváncsi figyelemmel alkothatja újra a bábszínészek segítségével ennek a különleges, finom és rebbenékeny világnak egy-egy szeletét. „És a többi, amit csak ezután veszünk észre! Hiszen a rét olyan nagy… Kutassatok tovább!”

 

Író: Mészöly Miklós (Kossuth-díjas)

Színpadra alkalmazta: Markó Róbert

Látványtervező: Rofusz Kinga

Zeneszerző: Dés András

Zenei vezető: Varga Imre

Koreográfus: Györfi Csaba

Rendező: Bartal Kiss Rita (Blattner-díjas)

Szereplők: Benczi Tekla, Daróczi István, Hanyecz Debelka Róbert, Lélek Sándor Tibor, Németi Emese, Oláh Anikó Katalin, Stéfán Bodor Mária, Szabó J. Viktor, Szentpéteri Lenke, Vári Vivien

Zenészek: Csepei Róbert, Haraji Adalbert, Varga Imre

Ügyelő: Varga Friderika

Hang: Haraji Adalbert

 

5 éves kortól ajánlott.

Fény: Vajna Tibor