410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., Nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube

A fesztivál

2021. október 6–10. között ötödik alkalommal szervezi meg a Szigligeti Színház Lilliput Társulat a Fux Feszt - Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválját: a társulat egykori vezető személyiségéről, Fux Pálról elnevezett szakmai találkozó idén javarészt az erdélyi bábszínházakra fókuszál, kivéve a zárónapot, amelyen a debreceni Vojtina Bábszínház vendégszerepel. Az erdélyi bábszínházak előadásai mellett könyvbemutató, képzőművészeti kiállítás, valamint a fesztivál zárónapján az Arcadia Társulattal közös bábos felvonulás várja a közönséget.

Jegyárak: az Árkádia Bábszínházba tervezett előadásokra gyerekeknek 10 lejes, felnőtteknek 15 lejes; a Szigligeti Színházba tervezett A libapásztorlány című előadásra gyerekeknek 10, felnőtteknek 20 lejes jegyek válthatók.

Idén négy erdélyi magyar bábtársulat tud részt venni: a Brighella Bábtagozat – Szatmárnémeti, Puck Bábszínház – Kolozsvár, Cimborák Bábszínház – Sepsiszentgyörgy, a székelyudvarhelyi Udvarhely Bábműhely, valamint természetesen a nagyváradi Lilliput Társulat. Idén a fesztivál külföldi vendége a debreceni Vojtina Bábszínház lesz. A főiskolás hallgatók is lehetőséget kapnak bemutatkozásra: a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem diákjai néhány rövidebb etűddel vesznek részt a fesztiválon.

Az V. Fux Feszt keretében mutatják be Biró Árpád Levente: Mesék a paraván mögül című tanulmánykötetét, illetve a Partiumi Keresztény Egyetem képzőművészet szakos hallgatóinak munkáiból összeállított 70 év báb című kiállítást.

A szervezők kiemelték, hogy a jelenlegi járványügyi szabályozások értelmében 12 év fölötti személyek oltási igazolvány felmutatásával látogathatják az előadásokat, ezért jegyeket kizárólag személyesen lehetséges váltani a Szigligeti Színház központi jegypénztárában, illetve az Árkádia Pénztárban.

 

A színházi főpénztár nyitvatartási ideje (bejárat a Madách utca felől):

Hétfő: zárva

Kedd, csütörtök: 10-19

Szerda, péntek: 13-19

hétköznap és hétvégeken egy órával az előadások előtt.

 

Árkádia pénztár (Fekete Sas passzázs)

Hétfő: 10-17

Szerda, péntek: 10-13

egy órával az Árkádia Színpad előadásai előtt.